НЕ СТОЯ ЗАД ТАЗИ КНИГА КАТО АВТОР - Съобщение от писателя Добри Божилов, относно така нареченото издаване на "Сказанието" от издателство "Лексикон"

 

Уважаеми колеги, книжари, читатели,
Новоиздадената книга "Сказанието" от издателство "Лексикон" е творба, зад която АЗ НЕ СТОЯ. Не знам какво е издавано, редактирано, какво е пуснато. Не съм получавал коректура, не съм я одобрявал, и не мога да застана зад съдържанието и.

Това е някаква художествена самодейност на издателство "Лексикон", която няма нищо общо с мен, и аз не мога да нося отговорност за нея. Ако съдим по злополучния опит с предните ми книги, това е осакатена версия на романа - съкратен с 25-30%. Но отново повтарям, не съм чел тази книга, не знам какво прави издателят, в необуздания си стремеж към сребърници.
Истинското издание на "Сказанието", което при това ще се продава с автограф всяка книга от автора, ще излезе до края на месец ноември.
То е с различна корица, и на нея ясно е написано, че е издадено директно от автора си.
Издателство "Лексикон" вече НЕ ПРИТЕЖАВА НИКАКВИ ПРАВА ВЪРХУ КНИГИТЕ НА ДОБРИ БОЖИЛОВ. Бавната работа на съдебната система обаче, която предполага решение след 4-5 години, прави безпредметно решаването на всякакви подобни спорове по съдебен път.
Единственият начин да защитя читателите от фалшификации, и да им гарантирам, че това което четат, е от мен като автор, е издаването на самите книги от мен самия.
Тук искам да осветля отново и порочната практика на "Лексикон", което осакати всичките ми до сега издадени книги. "Задругата", "Заветът" и "Девети" са съкратени средно с между 25 и 30%, и това ВЪПРЕКИ ИЗРИЧНО НЕСЪГЛАСИЕ ОТ МОЯ СТРАНА.
Предстои всички тези книги да бъдат пре-издадени в оригинал.
Междувременно - повтарям - авторът Добри Божилов, НЕ СТОИ ЗАД РОМАНА "СКАЗАНИЕТО", издаден от "Лексикон". Ако желаете да прочетете оригинала, той е пуснат дори безплатно в мрежата (www.dobribozhilov.com). Ако го желаете на хартиен носител, ще излезе до края на ноември. Самото това издаване е в резултат на натиск на читатели, които имаха безплатното копие, но държат да си го купят на хартия. Но говорим за ОРИГИНАЛНАТА КНИГА, а не за печалбарската художествена самодейност на издателство "Лексикон".
Потретям - аз като автор НЕ НОСЯ ОТГОВОРНОСТ ЗА ТАЗИ "ТАКА НАРЕЧЕНА КНИГА" на ДОБРИ БОЖИЛОВ.
Надявам се да уведомите своите читатели, за да не бъдат подведени...

 

С уважение: Добри Божилов
17.11.2021