Най-хитовият роман на последните години ще бъде филмиран...

Историческият трилър "Задругата", от Добри Божилов, ще бъде филмиран. Това оповести издателят Йордан Антов в официалната фейсбук страница на издателство "Лексикон". Засега повече информация не се дава, но поне 2 запитвания за книгата имаше още през 2019 г. - годината, в която тя излезе.

"Задругата" е първи роман на Божилов, и се превърна в бестселър. Той е най продаваната художествена книга, измежду излезлите през 2019, като изпревари дори преводната литература, вкл. Дан Браун, Джоан Роулинг и Дж.Р.Р.Мартин.

Заради лавината от отзиви и възпламеняване на читателите, на 11-я месец излезе продължение, със заглавието "Заветът". Тя също се превърна в бестселър, а малко преди Коледа, Божилов обяви в Интернет, че е предал ръкописа на третата част, озаглавено "Сказанието".

Сагата за Задругата - тайна организация, съществувала по време на турското робство, и помогнала на народа да оцелее, се превърна във фурор в социалните мрежи и литературните среди. 

Божилов е техно-предприемач, а писането на книги му е хоби.

Още преди излизането на "Задругата", най-уважаваната ни писателка Здравка Евтимова, прогнозира че това ще стане бестселър. Тя бе прочела ръкописа предварително.

 

B.N.

19.01.2021