Само след 1 ден фашистите унищожиха паметника на "Петимата от РМС"... Писател обяви излизането на "Девети" - първа позитивна книга за соца от 30 г.

Едва един ден след възстановяването на паметника на "Петимата от РМС", той бе унищожен от фашизиодни сили. Това се очакваше. И гаврата е пълна дори с Бога, в който се кълнат, защото го направиха на връх светлия празник Йордановден. Богоявление. Когато небето се отваря, и Господ гледа право в нас. И в делата ни...

Тези се кръстят в черкви, но са по-големи безбожници и крадци от всеки друг в нашата история.

Реститут-нацистите от 30 години се опитват да подменят историята, да героизират терористичния режим преди 9 септември и да охулват всичко след това. Това е малка група - основно от наследници на богаташите преди 9-ти. На тогавашните Черепи, Домусчиевци, ТИМ-овци и пр. Същия боклук, обирал народа, който сега се опитват да нарекат "цвят на нацията".

А самата нация - в чудовищна бедност и експлоатация.

Съвсем скоро ще излезе моята книга "Девети" - един позитивен и правдив разказ за ранния социализъм. Очевидно моментът е точен. Трябва да се отхвърлят митовете на историята, и новата планина от лъжи.

И това ще се случи - това е нашата работа - на интелигенцията...

Очаквайте книгата...


Добри Божилов, писател

(автор на бестселърите "Задругата" и "Заветът")

07.01.2021