Новият локдаун - затварят книжарниците в моловете, оставят офисите на монополите - да събират пари за Бойко...

 

Новите мерки на правителството са пълна гротеска да двойните стандарти и безсмислието.

Затварят се основно дейности, които не носят пряк паричен поток на правителството, а онези, които си плащат редовно, са оставени.

Трудно е да се разбере, защо се затварят книжарниците в МОЛ-овете, а не се затварят банки, застрахователи и комунални монополи. Тук трябва да уточним, че банките имат офиси и извън моловете, т.е. биха могли могат да продължат да работят. Но и в самите молове получават привилегии. Защо?

Същото се отнася и до комуналните монополи, мобилни оператори, фирми за бързи кредити и пр.

Очевидно Бойко не иска да спре дейностите, които редовно му снасят.

Парадоксално е, но футболът не е спрян. Очевиден е лобизмът - ограничават се единствено мачовете до 18 години. Основното първенство остава.

Нищо не се съобщава и за градския транспорт. Там всеки, който се е качвал, знае че това е развъдник на вируси. Качват се кашлящи хора, без маски, окашлят няколко места, после там идват и сядат други хора. Лично видях дори това - абсолютно болен и капещ човек отвсякъде беше в трамвая, дори без маска. Замърси няколко места, и после точно там седнаха пенсионери с бастунчета и патерици.

Странно е защо не се казва нищо за платените зони за паркиране. Предния път ги направиха безплатни - за да намалят ползването на градския транспорт. Но сега такова нещо няма. Защото мутрите от ЦГМ се един от най-големите потоци от пари за Банкянския бос...

Страната на абсурдите...

 

Добри Божилов, писател

"Задругата", "Заветът"

25.11.2020