Бойко Борисов направен за смях в нова книга "Гай Балоний"... Съвременният вариант на "Бай Ганьо"...

https://dobrisbooks.company.site/%D0%93%D0%B0%D0%B9-%D0%91%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%B9-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BD%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D1%81-10-%D0%BE%D1%82%D1%81%D1%82%D1%8A%D0%BF%D0%BA%D0%B0-p219650322
На 7 излезе новата книга на автора на бестселъри Добри Божилов - "Гай Балоний".
Очаква се тя да се превърне във "фурора на годината", защото едва ли има по-подходящ момент от публикуване на истинската история на действащия диктатор. Насред бурни протести за отстраняването му.
Творбата представлява съвременен опит за пренаписвана на "Бай Ганьо", но с герои поставени при новите политико-олигархични зависимости. Пропита е от талантливо чувство за хумор, а читателят няма да е затруднен да разпознае кой е Гай Балоний, кой - Сокологлу, кой - фон Сидериан. Има и тънък "научно-фантастичен" елемент, с един извънземен, който наблюдава случващото се, и не разбира логиката, нищо защо се случва.
Книгата, освен супер актуална на момента, прокарва и още една новост - идеята на автора си за "евтини и достъпни книги". Цената и е 10 лв. - приблизително половината на средната цена на книга у нас. Вътре влиза и доставката по пощата, т.е. няма да има подобно оскъпяване.
"Книгите у нас са много скъпи, намираме се в имплозия - все по-малки тиражи, все по-високи цени. Това може да завърши по един начин - пълен крах на издателско-книжарския бизнес. Трябва да опитаме да пречупим тренда. А това не може да стане, без да се понижат цените..." - обясни Божилов, който в случая влиза в ролята и на издател.
Книгата връща формата на "Библиотека Галактика" - близък да А6, като ползва и размера на текста на легендата. Това позволява доста обемно четиво (420 страници) да се събере в ниска цена. Т.е. не става дума за "малко книжле", а за цялостно, подробно, и богато произведение - подобно на другите 2 бестселъра на Божилов - "Задругата" и "Заветът".
Всъщност "Гай Балоний" е като текстов обем, около 50% повече от всяка от тях, а реално е ще е на половин цена.
Божилов се надява да "повлече крак" и всички издатели да го последват, за да се помогне на читателя да получава достъпни книги.
В добавка, "Гай Балоний" я има и на електронно копие, което се разпространява напълно безплатно.
"Пускаме евтин вариант на книгата, а за най-бедните - просто свалят и четат. Литературата трябва да е достъпна за всички" - обясни новият си писателско-издателски модел, Божилов.
С цел опазване на ниската цена, доставките ще са само с поръчка по Интернет. Божилов не изключва да пусне книгата (а и другите предстоящи от серията "достъпни книги") и в търговската мрежа. За целта обаче, книжарниците ще трябва да свият отстъпката си до нивото на пощенските разходи, което е до 2 лв. Т.е. 20%.
Не е ясно, това възможно ли е. Реално със спадащите тиражи, книжарниците дори натискат за вдигане на отстъпката, която в момента е 40%. Имплозия.
"Ако трябва, ще вървим само по Интернет, с доставка по пощата. Идеята да се свалят цените е фундаментална, с нея компромис не може да има" - поясни авторът.
Можете да поръчате ТУК.

B.N.