Представяне на книгата „Да остаряваш бавно е изкуство”

Каним ви на 21 юни в 19:00 ч. в литературен клуб „Перото“, за да ви представим „Да остаряваш бавно е изкуство”. 
Участници в дискусията ще бъдат Силвия Недкова и проф. Божидар Попов - Председател е на Българското дружество по хранене и диететика. 
С нас ще бъде и самият проф. Димитър Чавдаров, както и литературният ни гид Светлозар Желев, който ще открие събитието.
Проф. Димитър Чавдаров е роден във Варна през 1934 г. Завършва медицина в София, след което работи в Института за мозъка при БАН и Медицинска академия – София. 
Изследванията и практиката му са в областта на епилепсията, поведенческите промени у децата и хиперактивността с дефицит на вниманието, забавеното нервно-психично развитие, съдовите, травматичните и други мозъчни увреждания, клиничната електроенцефалография, нови лекарствени средства и др.
Има над 300 научни труда, сред които се открояват „Терапия на епилепсията”, „Проблемни деца”, „Агресията – от двигател на прогреса до бруталното насилие”. 
Основател на Дружеството против епилепсия в България. Удостостоен със званието „Български лекар” за 1998 г.
Повече за книгата тук: 
Благодарение на съвременните познания и възможности ранната старост може да бъде забавена чрез знание и воля, без ограничения и аскетизъм.
В книгата се разглеждат причините за интензивното стареене и възможностите за неговото забавяне. 
Подробно са описани образът на старостта и вредните фактори, затрудняващи и скъсяващи живота. 
Представени са полезният хранителен режим, техниките за укрепване на физическото състояние и начините за предпазване от заболявания, състаряващи организма. 
Специално внимание е отделено на съвременните методи за подмладяване чрез пластични операции, козметика, хормони, стволови клетки, импланти, генни модификации. 
Анализирани са вероятните причини за незавидната продължителност на живота у нас в сравнение с редица развити страни и „сините области“ със столетници.

E-net