Писател: Като е нямало турско робство, кой обезглави 800 цивилни в Италия, през 1480 г.? Италианският "Батак"...

https://www.helikon.bg/217729-%D0%97%D0%B0%D0%B4%D1%80%D1%83%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B0.html
Писателят Добри Божилов, автор на настоящия книжен супех-хит "Задругата", извади брутално доказателство за наличието на турско робство и за абсолютната глупост на отричащите го.
"Нека не гледаме България, Сърбия, Гърция, нека не гледаме изобщо Балканите. Ние нали всички лъжем и си фантазираме за робството. Нека погледнем... Италия." - каза Божилов.
След това добави:
"През 1480 г. турски кораби нападат Неаполитанското кралство и областта Отранто. Това е нещо като "Италиански Батак". Избити, чрез масово обезглавяване, са 800 цивилни граждани, като първи са посечени свещениците. Това клане ускорява решението на папата да създаде Инквизицията, която по-късно основно действа в Испания.
Освен тези 800 мъченици, още хиляди народ са отвлечени и продадени в робство. Да, именно думата "робство" се ползва - те са продадени като стока на пазарите на Османската империя.
Турските зверства предизвикват съюз на няколко местни християнски владетели, които по призива на папата започват тежка война. Тя се проточва чак до смъртта на султана Мехмед Завоевателя. Но дори тогава кошмарът не свършва, а отделни турски части остават на своя глава, с цел плячка." - обясни Божилов.
Как ще обяснят този случай неолибералните лъжци, които получават пари от Европа? Европа какво мисли за турското робство, например Италия или Австрия...?
Припомняме, точно за 3 март (още едно знамение) излезе новата българска книга "Задругата". Това е най-родолюбивата книга от 1989 г. насам, а някои мнения са, че дори е най-доброто от "Време разделно" насам. За седмици се превърна в абсолютен хит и влезе в класациите "Топ 10" на книжарниците, като дори оглави някои от тях...
Чудесен подарък за 3 март. Така издателят я представи във Фейсбук профила си. И добави: "Бих искал всички български автори да могат да пишат така".
Но най-ценното в книгата е не авторът, а посланието. В нея се разбива митът за "липсващото турско робство" и фактически се провалят 3 десетилетия опити на да се напише нова история. Това логично предизвика гняв у страните, които се опитват да го правят - управляващите, соросоидните фондации и атлантическите формации.
Книгата отговаря на обществените очаквания "някой да направи нещо" и да спре случващите се абсурди с историята и с българското самочувствие. Очевидно е направено.
Значението на книгата е не просто, че е написана, а с това, че се приема добре от публиката. До момента са я прочели няколко десетки души, и отзивите са изключително позитивни. Т.е. тази книга е едновременно патриотична, но и интересна за четене. Това ще я направи влиятелна. Именно това влияние ще порази фалшификацията на историята.
В книгата се случва и нещо друго революционно - Русия е представена в положителна светлина. Нарушен е официалният канон тя да е единствено лоша и да е искала да ни увищожи.
"Ролята на Русия не е централна, но образът и е наистина позитивен. Това е така, защото това е единствената велика сила, която е направила нещо за освобождението ни", обясни авторът Добри Божилов. "Всички останали само са плели интриги и са се опитвали да извлекат ползи за себе си от събитията на Балканите и в Османската империя." - добавя той.
"Задругата" се очертава като абсолютния хит на книжния пазар през 2019 г., с рекордни "ранни записвания". Най-краткото и представяне е: "А какво ще правите като я прочетете? Ще я прочетете пак..."
Това е книга за надеждата, възникваща в най-голямата тъмнина.
Вярвате ли, че е възможно някой да мисли за България повече от за живота си, да и дава всичко за нея? И тя да побеждава, благодарение на това... Е, случвало се е...
Не можем да ви разкажем цялата книга, но се е случвало, и то в много по-труден период от днес. И в този период, приличащ изцяло на "черен", страната ни е постигнала своите победи. И те се дължат само и единствено на това, че някой може да мисли за народа, много повече от за себе си. И да отдава целия си живот на това...
В представянето на книгата от Издателството пише следното: "От Лондон през Истанбул и Виена до Москва, едно тайно семейство от безусловни верни помежду си българи, превежда народа през най-тъмния период от историята. Тайна задруга, съществуваща векове, гради своето дело из всички кътчета на Османската империя. Братство, основано на пълната липса на алчност и себелюбие, и на пълната отдаденост на мечтата за прераждане на България.
Това е книга за победата там, където най-малко бихте я очаквали. Победа сред тъмнината и привидното пропадане...
А като я прочетете...
Ще я прочетете пак... "
А авторът добавя: "Ако тогава е можело, защо да не е възможно и сега? И днес българи да мислят за България, повече от живота си, и да я изведат от Тъмнината..."
Това е книга за надеждата, която се е случила веднъж... И поражда нова надежда за бъдещето...
Книгата я има в книжарниците, и он-лайн ТУК:
Ozone.bg 
BookTrading

Г.Н.