Калин Терзийски: Здравният министър е фашист! Изпрати милиони българи в Ада!

 

Калин Терзийски хвърли тежки обвинения към здравния министър и управляващите!
Пълно затваряне на държавата, пълен локдаун и блокаж – това се предвижда от този петък, ако Министерски съвет приеме решението на здравния министър проф. Костадин Ангелов и НОЩ утре.
Много хора, в това число и лекари, се обявиха против мерките. Но сред най-гръмките гласове бе този на Калин Терзийски.
Писателят не се задоволи само с недоволство, а стигна по-далече. Той директно нарече здравния министър, Бойко Борисов и управляващите фашисти. Фашисти, които с лекота и без да им дреме, изпращат милиони българи в Ада.


Терзийски заяви, че държава, която обрича на глад и мизерия – както физическа, така и духовна, народа си, не може да бъде държава. И се ръководи от всичко друго, но не и от политици в истинския смисъл на това понятие.
„Отнемат ни хляба, отнемат ни свободата. Имах малки надежди. Малки надежди, че управниците ни имат сърца, че имат мъничко достойнство и морал. Но уви – жестоко съм се лъгал.
Да спреш една страна, да я върнеш обратно в пещерната епоха, само че сега ще бъдем в електронна такава, това е диктатура, фашизъм. Една трета от хората ще бъдат насила спрени от работа и обречени на мизерно съществуване“, говори Калин Терзийски.
Той пита кой ще плати сметките на тези българи през зимата и кой ще нахрани тях и децата им. Това, според писателя, е престъпно погазване на човешките права, което ще доведе до нещо много по-страшно.

Припомняме, че Калин винаги е бил в подкрепа на протестите за смяна на управлението и оставката на Борисов и ГЕРБ. Той жестоко критикува властта във всичките й грешки, но смята, че локдануът е най-голямата и грубата от тях.
“Това ще има своите последици и всички ще го осъзнаят. А здравният министър е най-вредната личност в историята ни, в новата ни история. Казвам го с пълната увереност, която мога да имам”, категоричен е писателят.

Източник: Портал 21